Rękaw na NARTY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • polopi
    Classic
    • 2010
    • 3

Rękaw na NARTY

Tak, tylko wypłacić może dopiero będą chcieli po prawomocnym wyroku.
  • Rob66
    Drive
    • 2009
    • 94

Rękaw na NARTY

Witam

Jak w temacie

- SZUKAM ale nie znalazłem ( na forum - może źle szukałem )
    o "Rękawie do bagażnika" na narty.

Jaka wiadomo nasze wspaniałe Samochody na tylnej kanapie posiadają "magiczny" podłokietnik , potem leci otwierana klapka i ... no właśnie czy KTOŚ kupił, dał uszyć może POLECIĆ sprzedawcę, firmę która posiada takie "rękawy" na narty do bagażnika, tak aby nie wozić nart na małe odległości na dachu ??
    Dzięki za porady lub wskazówki
    Nigdy nie polemizuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a potem pobije ... Rutyną ...

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Rob66 coś takiego jest dostępne jako akcesoria w ASO. Zobacz TUTAJ. Tylko cena może Cię zabić.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Rob66
        Drive
        • 2009
        • 94

kowal 2002 - CENA mnie zabiła - tu masz 100% racji - bo już dzwoniłem do nich swego czasu :shock: ....
        ale może jednak KTOKOLWIEK kupił takie "cuś" gdzieś po "normalnej" cenie u kaletnika, szewca, rzemieślnika lub w "rybnym" :roll: , w każdym bądź razie wiem jedno jak nie znajdę to dam uszyć i powiem wam jak się sprawuje.
        Pozdrawiam
        Nigdy nie polemizuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a potem pobije ... Rutyną ...

Komentarz

• bzyq_74
          RS
          • 2008
          • 3467
          • Volkswagen
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Rob66, jakbyś znalazł "rzemieślnika" od rękawów to daj znać, też bym na taki reflektował.
          MARCIN
          Mój szkodnik

Komentarz

• Rob66
            Drive
            • 2009
            • 94

bzyq_74 - znalazłem gościa w ŁODZI - mówi że NIE MA PROBLEMU tylko musiał by to widzieć - ale myślę sobie że rysunek by mu wystarczył bo to przecie Kumaci ludzie ... a ja będę szukał takowego u mnie w Bytomiu (okolicach)
            wiem że metr COUDURY 600 (bardzo dobry materiał na te sprawy) kosztuje około 12 zeta - potrzeba będzie wg moich wyliczeń ze 2 metry bieżące - belka ma 1,5 m szerokości wiec za materiał wyjdzie około 25 zeta a teraz tylko kwestia -
            Ile sobie zawinszuje osobnik szyjący .... jak się dowiem dam znać.
            Pozdrawiam

Komentarz

• kazik4x4
              RS
              • 2008
              • 2728

Cordura - siatka

Koledzy! Jeśli można podpowiedzieć, to najlepszym wyjściem jest uszycie rękawa, który będzie miał przekrój taki jak otwór w kanapie. Końce rękawa najlepiej zrobić w taki sposób, żeby ostatnie kilka cm każdego z 4 boków nie było zszyte z sobą, dzięki temu będą się wykładać na zewnątrz bagażnika. Obszycie je taśmą velcro czyli popularnie zwanym rzepem pozwoli na przyczepianie ich do tapicerki bagażnika i tylnej kanapy, dzięki czemu będzie się dzielnie trzymał przy wkładaniu i wyjmowaniu nart.
              Dobrze też będzie górną ściankę rękawa uszyć z siatki, aby woda która na pewno - mimo najdokładniejszego czyszczenia nart - będzie się zbierać w rękawie po prostu wyparowywała sobie. Dolne szwy można podkleić taśmą która je uszczelni. Bez paniki, wody nie będzie dużo, ale zawsze coś...

Komentarz

• bzyq_74
                RS
                • 2008
                • 3467
                • Volkswagen
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Rob66, pewnie cena nie przekroczy 100 zł za całość i jest do zaakceptowania.
                kazik4x4, masz rację też myślałem o takich udogodnieniach.
                MARCIN
                Mój szkodnik

Komentarz

• mizerd
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 151

Kup pokrowiec na narty i masz po problemie.
                  Perfect Service by DobryGrześWawa
                  Octavia 1,9 BXE 105 KM
                  Uniden PC68XL+SIRIO AS-100

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja korzystam z pokrowca na narty i spełnia dokładnie taką samą rolę, kosztuje 20-100PLN i do tego zapobiega ściekaniu wody do bagażnika, bo mieszczą się w nim całe narty. Ten rękaw to taka sztuka dla sztuki.
                    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• kowal 2002
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 5161

Panowie. Nie zapominajcie, że taki rękaw to także bezpieczeństwo. Zapobiega "wleceniu" nart do kabiny ( i dalej przez przednią szybę ) w czasie wypadku. O ile pamiętam to np. w Austrii przewożenie nart w ten sposób bez rękawa z odpowiednim atestem jest karane i to konkretnie.
                      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Rob66
                        Drive
                        • 2009
                        • 94

Panowie macie racje co do:

-sposobu uszycia - też tak podobnie myślę jak to opisałeś - kazik4x4

-co do zaakceptowania normalnego pokrowca standardowego na narty - Ok, ale takie są na max 2 pary a ja potrzebuję umieścić 4 pary i nie bawić się z zakładaniem ich na dach chcąc dojechać na stok (10km) - Moderatorr + mizerd

-co do "przelotu nart" przez auto przy hamowaniu - nic przyjemnego a :twisted: nie śpi

dlatego właśnie dam uszyć + cyknę fotki i jak będzie oki dla zainteresowanych powiem co i jak i gdzie .... pozdrawiam

Komentarz

• Jeżyk
                          Rider
                          • 2009
                          • 691

Witam! Opowiem Wam coś co mi się przydarzyło w Audi A6. Jechałem sobie spokojnie na tylnej kanapie w A6 a prowadził mój kolega. Z nudów wywlokłem ten pokrowiec na narty i zapytałem "A co to jest?" na to mój kolega: RANY BOSKIE NIE DOTYKAJ TEGO!!!! Potem się dowiedziałem dlaczego jak stanął i kazał mi to z powrotem wepchać :twisted: bawiłem się tym prawie pół godziny żeby poskładać i to zamknąć. A on opowiadał mi jaki to jest kanał. Trudno to utrzymać w czystości, chyba że się umyje i wysuszy narty, wchodzą tylko 2 pary nart, problematyczne składanie tej buły po wszystkim. Dużo lepsze choć chyba droższe jest kupno bagażnika dachowego zamykanego choćby coś takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...688132#gallery . Odpada wówczas problem co zrobić z piątą osobą chętną do wyjazdu z nami. Ale wszystko jest podobno dla ludzi
                          Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• Maciek_H
                            Rider
                            • 2006
                            • 320

Witam, ponieważ mam takie dwa pokrowce na narty oryginalne ze Skody, jeden (użyty może ze 3 razy i w stanie jak nowy) mogę odstąpić po jakiejś normalnej cenie. Zainteresowani proszę na PW
                            Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
                            ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
                            http://www.termowizja.bielsko.pl/

Komentarz

• powee99
                              Classic
                              • 2008
                              • 16

Koledzy a nie prosciej kupic zwykly pokrowiec na narty i w nim je przewozic.
                              Wor ten mozna zawsze zblokowac pasem srodkowym na tylnej kanapie.
                              Ja osobiscie uzywam oyginalny SKODy i jestem z niego bardzo zadowolony, a uzywam go rowniez do transport nart do serwisu czy hotelu.

Pozdro all
                              ... z daleka ...

Komentarz

• Skłodi
                                Ambiente
                                • 2008
                                • 186
                                • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez Jeżyk
                                Witam! Opowiem Wam coś co mi się przydarzyło w Audi A6. Jechałem sobie spokojnie na tylnej kanapie w A6 a prowadził mój kolega. Z nudów wywlokłem ten pokrowiec na narty i zapytałem "A co to jest?" na to mój kolega: RANY BOSKIE NIE DOTYKAJ TEGO!!!! Potem się dowiedziałem dlaczego jak stanął i kazał mi to z powrotem wepchać :twisted: bawiłem się tym prawie pół godziny żeby poskładać i to zamknąć. A on opowiadał mi jaki to jest kanał. Trudno to utrzymać w czystości, chyba że się umyje i wysuszy narty, wchodzą tylko 2 pary nart, problematyczne składanie tej buły po wszystkim. Dużo lepsze choć chyba droższe jest kupno bagażnika dachowego zamykanego choćby coś takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...688132#gallery . Odpada wówczas problem co zrobić z piątą osobą chętną do wyjazdu z nami. Ale wszystko jest podobno dla ludzi
                                Bagaznik dachowy, to jest dopiero kanał jak się jedzie z Polski np. do Włoch.
                                Zwiększa spalanie, w poprzednim roku zdecydowaliśmy się na taki kanał, w tym już wszyscy wiedzą deski do środka
                                BLUELIGHT.PL
                                ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k

Komentarz

• rezon
                                  RS
                                  • 2006
                                  • 1894
                                  • Volvo
                                  • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Skłodi
                                  Bagaznik dachowy, to jest dopiero kanał jak się jedzie z Polski np. do Włoch. Zwiększa spalanie
                                  Tylko autor topic'u pisał o czterech parach nart. Do środka to w Octavce nie spakuje. Zwłąszcza przy jeździe do Włoch - gdzie oprócz nart będzie miał zapewne jeszcze trochę rzeczy do zabrania - czyli bagażnik na dach. Jak jadę z rodziną na dłuższy wyjazd to mimo, że narty wchodzą mi do środka w poprzek bagażnika (Outlander) to i tak używam boxa na dach.
                                  Przy dwóch parach to czasami brałem w OCtavii w pokrowcach do środka - wchodziły tak ciasno , że nie było mowy aby jeszcze - nawet w razie W - przez otwór przeleciały jeszcze wiązania - to apropos bezpieczeństwa. Cztery pary - bez szans na włożenie. Ori rękaw nie jest mocowany na rzepy - więc zamiast szyć jego namiastkę lepiej mieć pokrowiec bo się przyda chociażby do przechowywania czy noszenia nart i zamocować taśmą w bagażniku np. do zawiasów - jak ktoś chce.

Komentarz

• Rob66
                                    Drive
                                    • 2009
                                    • 94

Dlatego pytałem szanownych kolegów "jak to jest z takim pokrowcem" ? - bo oryginalny pokrowiec do octavki JEST jest "podobno" na 4 pary, a tak jak wspomniałem wcześniej - dłuższa trasa, to tylko belki do relingów + uchwyt na narty i wio... do przodu
                                    pozdrawiam

Komentarz

• Skłodi
                                      Ambiente
                                      • 2008
                                      • 186
                                      • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez rezon
                                      Bagaznik dachowy, to jest dopiero kanał jak się jedzie z Polski np. do Włoch. Zwiększa spalanie
                                      Tylko autor topic'u pisał o czterech parach nart. Do środka to w Octavce nie spakuje.
                                      Wejdzie tylko wiązania trzeba zdjąć. Pytanie jakie to osoby itp. czy to dzieci. Ale faktem jest 3 osoby do octavki ze sprzętem do środka to optimum.
                                      BLUELIGHT.PL
                                      ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k

Komentarz

• rezon
                                        RS
                                        • 2006
                                        • 1894
                                        • Volvo
                                        • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Wejdzie tylko wiązania trzeba zdjąć
                                        no tak, tego nie wziąłem pod uwagę - nigdy tego nie robię, mimo że mam tylko jedną śrubę mocującą.
                                        Zamieszczone przez Rob66
                                        + uchwyt na narty i wio... do przodu
                                        polecam uwadze jednak boxa - mniej huczy i narty z wiązaniami nie łapią całego brudu i soli z drogi. Po za tym zawsze można jeszcze coś wrzucić - buty, kaski, kije

Komentarz

• dudek_t
                                          L&K
                                          • 2008
                                          • 1421

Box to najlepsze rozwiązanie. Rękaw na narty w zasadzie nie wiem po co jest. Wrzucić narty do boksu zajmuje 30 sekund i nie ważne czy są całe w śniegu czy czyszczone przez parę minut.

Komentarz

• voltar
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1107
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BZB 1.8 TSI 160 KM

Box oczywiscie ma duzo plusow ktore juz tu wymieniliscie jednak ma tez minusy i mysle ze jezeli mozna uniknac jego zakladania to moze warto ?
                                            Planowalem kupic ten oryginalny Skodowski ale teraz mnie zaskoczyliscie ze nie mieszcza sie 4 pary nart ... Naprawde sie nie mieszcza ?
                                            Nie wiem tez ile kosztuje taki wynalazek w Skodzie ? Wie ktos jak zaporowa to jest cena ?
                                            Pytanie dodatkowe jak sie to montuje ? Bo bez zablokowania to jest niebezpieczne.
                                            Pytalem raz pracownika Skody w salonie i twiedzil ze sie tego nie montuje ale raczej po prostu sie nie znal.
                                            Jako ciekawosta dodam ze kiedys kupujac Volvo S40 ze zdumieniem dowiedzialem sie ze tam nie ma wogole przejscia z komory bagaznika. Na pytanie czemu i jak narty przewiezc pani z V. tlukla mi do glowy ze taki przewoz jest niebezpieczny i V. tak nie robi i ze do nart to sa bagazniki ...Wiem ze V ma chopla na punkcie bezpieczenstwa i produkuje chyba pokrowce na wszystko lacznie z psami kotami itp wiec moglem w to uwierzyc Najlepsze ze potem widzialem przejscie na dlugie przedmioty chyba w V S60 ...

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• winni77
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 2183
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez voltar
                                              Nie wiem tez ile kosztuje taki wynalazek w Skodzie ? Wie ktos jak zaporowa to jest cena ?
                                              Pytasz w ten pokrowiec Skody, czy boxa? Pokrowiec kosztuje zdajsie kolo 4-5 stówek, jeśli jednak zdecydujesz się na boxa, to polecam kupować (Thule) w UK. Są znacznie tańsze - Thule Atlantis 600 (narty do 180cm) ok £200 (ok 900pln), w Polsce ok 1400pln lub Atlantis 780 (narty do 185cm) ~£260 (1200pln), w Polsce ~1900pln.
                                              Mój "Batmobil"

Komentarz

• voltar
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1107
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BZB 1.8 TSI 160 KM

Pytalem o pokrowiec - to faktycznie cena zaporowa. Box juz mam , wlasnie Thule'a

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• Spider
                                                  Drive
                                                  • 2005
                                                  • 95

Jeśli chodzi o pokrowiec, to ja moge potwierdzić że zmieściłem się kiedyś na wyjazd na tydzień bez bagażnika dachowego, 4 dorosłe osoby, 4 pary nart w pokrowcu, bagaże i reszta sprzętu narciarskiego (w tym dwa kaski), ubrania i zapasy jedzenia (bo się sami żywiliśmy) na tydzień pobytu w Austrii, O2 liftback. Najdłuższe narty (moje) mają 191 cm, druga para miała koło 185 cm, pozostałe dwie sztuki 150 i chyba 160 cm.

Inna sprawa że następnym razem coś pakowanie nie wyszło i musieliśmy wrzucić narty na dach, ale jak wracaliśmy to nie było jedzenia, narty znowu jechały w środku (i nawet bagażnik dachowy się zmieścił).

W każdym razie ja sobie chwalę i polecam, zużycie paliwa dużo mniejsze, hałas oczywiście też.
                                                  Spider
                                                  ---------------
                                                  Octavia II Elegance, 1.9 TDI (BKC) DSG + ESP + Xenon, Czerń Magiczna, chip tuning 140hp/300nm

Komentarz

Pracuję...